Kosten die boven 250 Euro uitkomen worden automatisch aan u verstrekt voordat er een behandeling plaatsvindt. Dat geschiedt vaak per email die u tijdens de inschrijving aan ons hebt doorgegeven. U bent uiteraard altijd vrij om naar de kosten te vragen voorafgaand aan de behandeling. 

 

Wel of niet verzekeren?

Vaak krijgen wij de vraag of de behandelingen bij volwassenen vergoed worden. Dat kunnen wij niet altijd precies weten gezien er bij de verzekeraars te vaak veranderingen worden doorgevoerd. Aan de andere kant de ervaring leert dat er bij de meeste patiënten de kosten jaarlijks niet boven de 500 Euro uitkomen. Dit bedrag is verzekeringstechnisch niet zinvol te "verzekeren". Zijn de kosten hoger dan 500 Euro is het handig dit met de tandarts te bespreken tijdens een consult of een intake. Als eenmaal een behandelplan is opgesteld en de patiënt ermee akkoord gaat dan kunnen toekomstige kosten worden ingeschat. Op deze manier komt u als patiënt niet voor verassingen te staan. 

 

Aftrekken kosten tandarts bij de belastingdienst

Afhankelijk van uw inkomen of de inkomen van u en uw man/vrouw kunt u de kosten bij de tandarts van u belasting aftrekken. De bedrag die afgetrokken kan worden varieert dus en moet hoger zijn dan +- 750 bij lagere inkomens en 3000 Euro bij hogere inkomens. Voor meer informatie zie de website van Belastingdienst

 


Facturen

Het verzenden van de nota en de administratieve verwerking van tandarts S. Pavic en mondhygiëniste Vesa wordt uitbesteed aan Payt. Voor zeer specifieke vragen over de nota van de tandarts kunt u contact opnemen met de tandarts en over de nota van de mondhygiëne met de mondhygiëniste Vesa.

 

Patiënten kunnen daarnaast ook betalen via een QR code (via de smartphone) of pinnen. De overige rekeningen worden digitaal via de mail of op papier aan u verstrekt. Contante betalingen zijn ook mogelijk maar dat kunt u beter van tevoren aangeven gezien wij niet over wisselgeld beschikken.  

 


Landelijk vastgestelde tandarts tarieven voor het jaar 2023. Bron: Nederlandse Zorgautoriteit (klik op de afbeelding).

Belangrijk om te weten: Kinderen tot 18 jaar hebben altijd recht op 100% vergoeding vanuit de basisverzekering.